Berichten gepubliceerd in maart, 2011

Na jarenlange stilstand zal de productie in de Vlastroterij in Schenkeldijk vanaf maandag 5 september 2011 weer volop draaien. En deze keer zal linnen niet het eindproduct zijn dat de fabriek verlaat.

Een week lang zal de oude fabriek weer volop werken. In continudienst zullen kunstenaars zich laten inspireren door de plek, historie en het landschap van en om de roterij.

De initiatiefnemers van het project willen hiermee een impuls geven aan de beleving van kunst en cultuurhistorie in de Hoeksche Waard. Daarnaast hopen zij door kunstenaars uit verschillende disciplines met elkaar te laten werken op verrassende samenwerkingsverbanden en originele uitingen.

De organisatie is op zoek naar kunstenaars die een week lang willen werken op een unieke en inspirerende locatie. Op zaterdag 10 september, Open Monumentendag, zal de laatste productiedag zijn en is de fabriek toegankelijk voor publiek. De fabriek zal tijdens de voorafgaande week ook geopend zijn voor publiek.

Kunstenaars die mee willen werken in de fabriek kunnen zich hier aanmelden.

Een week kunst op buitengewone plaatsen in de Hoeksche Waard. Vlasunie is een verbond van kunstenaars die dit initiatief ondersteunen, faciliteren en creëren. In 2011 voor het eerst in de voormalige Vlasfabriek te Schenkeldijk.